Tirsdag den 17. marts 2015

CKIs podcast nr 6 - om EU og Det Kreative Europa

Skrevet af: Niels Righolt og Mik Aidt

9. december 2011


Emneord:

Print

‘Nyt om Kunst og Interkultur’ nr 6, hvor Niels Righolt og Mik Aidt taler om Danmarks EU-formandskab, EUs nye kulturudspil ‘Creative Europe’, en ny interkulturel metodeguide fra Europa-Rådet og europæiske konferencer, som kommer til Danmark i 2012.


 

 


 

Klik på playeren for at lytte til podcasten. (Højreklik her hvis du vil downloade mp3-filen)

 

 

 

 
 

 

Omtalt i podcast-udsendelsen

EUs nye kulturprogram for 2014-2020:
‘Creative Europe’

Europa-Kommissionen og Europa-Rådet – maj 2007:
‘En europæisk kulturdagsorden i en stadig mere globaliseret verden’

EU-notat fra 2010:
‘Implementering af UNESCO-konventionen i EUs interne politikker’

Europa-Rådets publikation:
‘Konstruktionen af en inkluderende institutionel kultur - Interkulturelle kompetencer i den offentlige kultursektor’

 

 

Uddrag af Allan Hjorths foredrag ved konferencen ‘Kunsten at skifte scene’ i januar 2011. Allan Hjorth er konsulent med ekspertise i EU og ligebehandling.

 

 

 


Relaterede artikler

Kristeligt Dagblad – den 12. december 2011:
Gældskrisen truer Europas fælles værdier
Der står mere på spil end kroner og euro i den aktuelle krise, mener EU-eksperter. De frygter en opløsning af de kulturelle værdier, der binder europæerne sammen | Af Benjamin Krasnik 

Dagbladet Information – den 16. december 2011:
Kultur skal binde EU sammen – for sølle seks millioner kr.
Når Danmark overtager EU-formandskabet fra nytår, skal kulturen udveksles på kryds og tværs af EU som aldrig før. Kunsten og kulturen er et afsæt for videreudvikling og kan være med til at binde Europa sammen. Ekspert efterlyser mere langsigtet arbejde – og større økonomiske ambitioner | Af Rasmus Elmelund

Politiken – den 7. januar 2011:
Europa har brug for sjæl
Formandskabet burde være en oplagt lejlighed til at danskerne for en gang skyld formulerede en konstruktiv, ja, passioneret vision for fællesskabet i EU. En kosmopolitisk vision om kulturel og kunstnerisk udveksling baseret på mangfoldighed, men også på viljen til indblanding, samarbejde og gensidig inspiration | Af Lars Seeberg

Proscenium – den 9. februar 2011:
EU satser på kunst og kultursektoren
Særligt de små og mellemstore virksomheder prioriteres i lovforslaget om oprettelse af programmet Et Kreativt Europa. Teatrenes Interesseorganisation (TIO) og ASSITEJ Danmark har i samarbejdet udarbejdet et høringssvar, baseret på en række medlemsteatres erfaringer med EU-projekter 
 
 

 
Danmark har EUs formandskab fra 1. januar til 30. juni 2012.

Den kulturelle markering af vores EU-formandskab med næsten 200 særlige begivenheder fordelt i de 27 medlemslande er en del af Det Internationale Kulturpanels strategiske handlingsplan for 2012 og er støttet med seks millioner kroner af Udenrigsministeriet og Kulturministeriet. Der er især fokus på dansk film og kultur­arv.

Kunststyrelsen har sammen med Det Danske Filminstitut, Kulturarvsstyrelsen og Udenrigsministeriet ansvaret for udvikling og gennemførelse, ligesom ambassader og de danske kulturinstitutter i Europa står for gennemførelsen af lokale kulturaktiviteter.

Det samlede kulturprogram er tilgængeligt på www.eu2012.dk/kultur


 
 
 


 
 
 

CKIs podcasts
Har ‘interkulturen’ det problem, at den ikke bliver italesat og formidlet, så emnerne er til at forstå – også for embedsmænd, politikere og institutionsledere? Så må vi begynde at gøre noget ved det! Dette er en lydoptagelse for dig, der gerne vil lytte med i forhold til, hvordan forskellige interkulturelle emner og nyheder bliver vendt over bordet internt på CKIs kontor.
 
Musikken i denne podcast er fra albummet ‘Sufisticated’ af Fuat Talay og Mashti, samt et kort klip fra Travelog-albummet ‘Balad Djemil’. Anvendes med tilladelse fra både komponist og udgiver. 

 

 

Kort om CKI
Center for Kunst & Interkultur (CKI) startede som et nationalt videnscenter i januar 2009, finansieret på en to-årig bevilling af amtslige overgangsmidler, og har siden da arbejdet netop på at føre denne vision ud i livet – med sit primære fokus på aktører og institutioner i kultursektoren. Centret er i dag finansieret af private midler. Hvis du gerne vil støtte centrets arbejde med et økonomisk bidrag – stort eller lille – kan du gøre det her:

 


 

 

 

 

 

CKI podcast nr 1 – om FNs kulturkonvention

 

CKI podcast nr 2 – om Københavns nye kulturpolitik

 

CKI podcast nr 3 – om den offentlige kunststøtte

 

CKI podcast nr 4 – om indsatsområder for den nye kulturminister

 

CKI podcast nr 5 – om publikumsudvikling

 

 

 

Du kan også finde CKIs podcasts i iTunes