Tirsdag den 17. marts 2015

Tysklands regering vil have flere indvandrere i det offentlige

Skrevet af: Andrew Bowen

7. februar 2012


Emneord:

Print

Indvandrere er underrepræsenteret i Tysklands offentlige sektor - en omstændighed, som kansler Angela Merkel har sagt, at hun ønsker at ændre, efter et nationalt topmøde om integration i Berlin.


Den tyske regering proklamerede den 31. januar, at den på en meget synlig måde ønsker at øge antallet af indvandrere, der arbejder i den offentlige sektor. Integrationskommissær Maria Böhmer slog på en pressekonference sig til tals for, at den offentlige sektor bør gå forrest som model for resten af arbejdsmarkedet, og at regeringen bør gøre et bedre arbejde for at sikre, at den offentlige sektor – herunder den offentligt finansierede kultursektor – afspejler demografien i landet. Der arbejder over 4,5 millioner mennesker i denne sektor i Tyskland. Det vurderes at godt hver 20 procent af landets befolkning har indvandrerbaggrund, mens kun tre procent af denne gruppe arbejder i den offentlige sektor.
 
Angela Merkel ønskede dog ikke at nævne nogen bestemt kvote for indvandrere i offentlige stillinger. “Kvoter er ikke altid hjælpsomme,” mente hun. I stedet vil Merkel lancere en marketingskampagne for at få flere mennesker med indvandrerbaggrund til at søge stillinger i den offentlige sektor. Hun nævnte politiet, brandvæsenet og medierne som sektorer, hvor markant flere indvandrere skal i arbejde, mens hun roste sportssektoren for at være meget mere integreret.
 
Skoler, retsinstanser og kommunale forvaltninger er andre områder, hvor andelen af indvandrere er markant lavere end det nationale gennemsnit.
 
Ali Ertan Toprak fra Alevist Congregation of Germany, som repræsenterer et af landets tyrkiske samfund, blev citeret for sige, at Tyskland nu har brug for sin "genforening nummer to" – genforeningen med sine indvandrere. Dette rapportede Andrew Bowen til Deutsche Welle.
 
 
Deutsche Welle – 31. januar 2012:
Germany to hire more immigrants into civil service 
Immigrants are far under-represented in Germany's public sector - a fact which Chancellor Angela Merkel has said she wants to change, after leading a national integration summit in Berlin.
 
The Local – 4. november 2010:
Muslims call for public service immigrant quota
Germany’s top Muslim group called on Thursday for an immigrant quota in public services such as the police and the bureaucracy.
 
Deutsche Welle – 15. januar 2010:
German politicians reject immigrant quotas in the public sector 
German politicians have rejected a proposal to introduce legally binding quotas to boost the low number of people with immigrant backgrounds in public sector jobs.
 
 
 

Relateret information

 
CKI – 29. juli 2010:
Svensk kommune indfører rekrutteringskvote
Botkyrka i nærheden af Stockholm har som den første kommune i Sverige - og i Norden - indført et kvotekrav: Andelen af kommunale chefer med udenlandsk baggrund skal op på 28 procent inden 2013.